Kontakt: +48 730 330 922, Szkolenia: +48 603 359 912 e-mail: biuro@ekspercirodo.pl

    Polityka Prywatności

    Polityka prywatności oraz wykorzystania plików Cookies na stronie internetowej www.ekspercirodo.pl 

    Niniejszy dokument dotyczy przetwarzania oraz ochrony danych osobowych dotyczących Użytkowników w związku z korzystaniem przez nich z serwisu: www.ekspercirodo.pl (dalej „Serwis”).

    Kancelaria Bezpieczeństwa Danych Mariusz Kania szanuje prawo do prywatności Użytkowników serwisu www.ekspercirodo.pl. W szczególności dba o ochronę ich danych osobowych oraz stosuje odpowiednie rozwiązania organizacyjne i techniczne zapobiegające ingerencji w prywatność Użytkowników przez osoby trzecie. Nasze działania są ukierunkowane na zagwarantowanie Użytkownikowi poczucia pełnego bezpieczeństwa na poziomie odpowiednim do obowiązującego prawa, w tym:

    1. Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych);
    2. Ustawy z dnia 18 lipca 2002 r. o świadczeniu usług drogą elektroniczną;
    3. Ustawy z dnia 16 lipca 2004 r. Prawo telekomunikacyjne.

    Korzystanie z Serwisu www.ekspercirodo.pl jest realizowane za pomocą bezpiecznego protokołu SSL, który istotnie zwiększa ochronę transmisji danych w sieci Internet.

    Słownik pojęć:

    • cookie – jest to niewielka informacja zapisywana przez serwer na komputerze Użytkownika, którą serwer może odczytać przy ponownym połączeniu się z tego komputera,
    • log systemowy – jest to informacja, jaką przekazuje serwerowi komputer Użytkownika przy każdym połączeniu, może zawierać różne dane (np. numer IP), z których można mniej lub bardziej dokładnie ustalić skąd nastąpiło połączenie,
    • adres IP – indywidualny numer, który z reguły posiada każdy komputer podłączony do Internetu, numer IP może być na stałe związany z danym komputerem (statyczny) lub przydzielony mu na dane połączenie (dynamiczny),
    • protokół SSL – specjalny standard przesyłania danych w Internecie, w którym transmisja jest kodowana, w odróżnieniu od zwykłego przesyłania, gdzie transmisja odbywa się otwartym tekstem.
    1. Administrator Danych Osobowych

    Administratorem danych dotyczących Użytkowników gromadzonych z wykorzystaniem Serwisu jest:
    Mariusz Kania właściciel firmy
    Kancelaria Bezpieczeństwa Danych Mariusz Kania
    z siedzibą
    w Legnicy, ul. Okrzei 12/4

    e-mail: mariusz.kania@ekspercirodo.pl

    1. Gromadzenie danych

    W zakresie korzystania z Serwisu przez Użytkownika przechowujemy zapytania http kierowane do serwera. Przeglądane zasoby identyfikowane są poprzez adresy URL i dotyczą:

    • publicznego adresu IP urządzenia końcowego, z którego nadeszło zapytanie;
    • nazwy Użytkownika podawana w procesie autoryzacji;
    • czasu nadejścia zapytania;
    • adresu URL strony poprzednio odwiedzanej przez Użytkownika (tzw. referer link) – w przypadku gdy przejście do Serwisu nastąpiło przez zewnętrzny odnośnik;
    • informacji o przeglądarce Użytkownika;
    • informacji o błędach jakie nastąpiły przy realizacji transakcji http.

    Powyżej wskazane dane nie są kojarzone z konkretnymi osobami przeglądającymi strony Serwisu.

     

    Serwis nie zbiera w sposób automatyczny żadnych informacji za wyjątkiem informacji zawartych w plikach Cookies. Gromadzone w ten sposób informacje wykorzystywane są m.in. do:

    1. zarządzania Serwisem;
    2. stwierdzania ewentualnych zagrożeń bezpieczeństwa;
    3. badania zagregowanego ruchu Użytkowników w ramach Serwisu oraz w celach statystycznych, w tym z wykorzystaniem narzędzi Google Analytics;

    Użytkownik Strony aby złożyć zamówienie lub zadać zapytanie przez formularz kontaktowy zostanie poproszony o podanie następujących danych:

    • imię i nazwisko;
    • Nazwa firmy / instytucji
    • Adres
    • adres e-mail
    • numer telefonu;

    Podanie danych wskazanych powyżej jest dobrowolne jednak bez ich podania nie będziemy mogli zrealizować zamówienia oraz odpowiedzieć na Państwa zapytanie.

     III. Przetwarzanie danych osobowych

    Zebrane za pośrednictwem Serwisu dane dotyczące Użytkownika mogą być wykorzystane w celu:

    • odpowiedzi na zapytanie na podstawie Art. 6 ust.1 lit. f Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 ;
    • realizacji zamówienia złożonego przez nasz serwis na podstawie Art. 6 ust.1 lit. b Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 ;
    • wysłania informacji handlowej tylko i wyłącznie w przypadku udzielenia odrębnej zgody na podstawie Art. 6 ust.1 lit. a Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 ;

    Gromadzone dane osobowe Użytkowników nie są przekazywane organizacjom międzynarodowym czy do państw trzecich. Dane osobowe mogą być przetwarzane przez inne podmioty ściśle współpracujące z Kancelarią Bezpieczeństwa Danych Mariusz Kania (Banki,  Biura Rachunkowe, firmy kurierskie i pocztowe itp. ) zgodnie z prawem Unii lub prawem krajowym.

    Dane osobowe zebrane za pośrednictwem formularza kontaktowego, przetwarzane są w celu i okresie niezbędnym do prawidłowego obsłużenia użytkownika.

    Prawa Użytkownika

    Użytkownik w zakresie procesu przetwarzania jego danych posiada uprawnienia:

    • dostępu do danych;
    • sprostowania danych;
    • ograniczenia przetwarzania;
    • usunięcia zgody  jeśli była wyrażona na podstawie art. 6 ust. 1 lit. a lub ustał cel jej przetwarzania.
    • wniesienia skargi do organu nadzorczego w zakresie ochrony danych osobowych – Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych;
    1. Wykorzystanie plików Cookies

    Serwis, zgodnie z art. 173 Ustawy z dnia 16 lipca 2004 r. Prawo telekomunikacyjne, korzysta z plików Cookies stanowiących dane informatyczne, w szczególności pliki tekstowe, które przechowywane są w urządzeniu końcowym Użytkownika. Pliki Cookies zazwyczaj zawierają nazwę strony internetowej, z której pochodzą, czas przechowywania ich na urządzeniu końcowym oraz unikalny numer.

    Pliki Cookies wykorzystywane są w celu:

    1. ułatwienia Użytkownikowi korzystania z Serwisu podczas jego przeglądania;
    2. późniejszego skojarzenia Użytkownika w przypadku ponownego połączenia Serwisu z urządzeniem na którym zostały zapisane;
    3. tworzenia statystyk, które pomagają zrozumieć, w jaki sposób Użytkownicy Serwisu korzystają ze stron internetowych, co umożliwia ulepszanie ich struktury i zawartości;
    4. dostosowania zawartości stron internetowych Serwisu do określonych preferencji Użytkownika oraz optymalizacji korzystania ze stron internetowych, dostosowanych do indywidualnych potrzeb Użytkownika;

    W ramach Serwisu wykorzystujemy następujące rodzaje plików Cookies:

    • „sesyjne” – przechowywane są w urządzeniu końcowym Użytkownika do czasu wylogowania, opuszczenia strony internetowej lub wyłączenia przeglądarki internetowej;
    • „stałe” – przechowywane w urządzeniu końcowym Użytkownika przez czas określony w parametrach plików Cookies lub do czasu ich usunięcia przez Użytkownika;
    • „wydajnościowe” – umożliwiają zbieranie informacji o sposobie korzystania ze stron internetowych Serwisu;
    • „niezbędne” – umożliwiające korzystanie z usług dostępnych w ramach Serwisu;
    • „funkcjonalne” – umożliwiające zapamiętanie wybranych przez Użytkownika ustawień i personalizację interfejsu Użytkownika;
    • „własne” – zamieszczane przez Serwis;
    • „zewnętrzne” – pochodzące z witryny zewnętrznej niż Serwis;

    Informacje w żaden sposób nie są łączone z danymi osobowymi Użytkownika Serwisu i nie są wykorzystywane do określenia tożsamości Użytkownika. Zakres informacji zbieranych automatycznie zależy od ustawień przeglądarki internetowej Użytkownika. Użytkownik powinien sprawdzić ustawienia swojej przeglądarki, aby dowiedzieć się jakie informacje są udostępniane przez przeglądarkę automatycznie lub w celu dokonania zmiany tych ustawień. W tym celu zalecamy zapoznanie się z treścią „Pomocy” używanej przeglądarki internetowej.

    Zmiana warunków przechowywania lub otrzymywania plików cookies jest możliwa poprzez konfigurację ustawień w przeglądarkach internetowych, np.:

    Oprogramowanie do przeglądania stron internetowych tj. przeglądarka internetowa, zazwyczaj domyślnie dopuszcza przechowywanie plików Cookies w urządzeniu końcowym Użytkownika. Użytkownicy Serwisu mogą dokonać zmiany ustawień w tym zakresie. Przeglądarka internetowa umożliwia usunięcie plików Cookies. Możliwe jest także automatyczne blokowanie plików Cookies. Szczegółowe informacje na ten temat zawiera pomoc lub dokumentacja stosowanej przez Użytkownika przeglądarki internetowej.

    Jeśli Użytkownik nie chce otrzymywać plików Cookies, może zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Jednak wyłączenie obsługi plików Cookies niezbędnych dla procesów uwierzytelniania, bezpieczeństwa lub utrzymania preferencji Użytkownika może utrudnić, a w skrajnych przypadkach także uniemożliwić korzystanie z Serwisu.

    Close Menu
    ×

    Koszyk